Tilbakeblikk på 2020 – ble jeg millionær?

Så, et nytt år står endelig foran oss og helvetesåret 2020 er omsider over. Det har uten tvil vært en prøvelse for oss alle, med koronavirus og restriksjoner som har vært knusende for mange av mine gründerkolleger ute i det vide næringsliv.

Jeg tenkte å dele et kjapt innlegg om hvordan det gikk i året som var, for min del.

I fjorårets første innlegg for nøyaktig et år siden, skrev jeg, som en del av mine mål for året:

Jeg skal ta tilbake tronen som bloggeksperten og det skal bli meg folk kommer til når de trenger hjelp til dette – og det å lage en nettside.

Dette målet, det var oppriktig planen da jeg skrev det. Men, så ble jeg tilbudt en jobb og deretter enda en, så fra januar til juli jobbet jeg ved siden av å drive for meg selv.

Jeg valgte å takke ja til disse jobbene av den enkle grunn at jo mer jeg fikk inn, jo mer kunne jeg betale ned på gjelden min (som var nesten en halv million.)

Da jeg kom til slutten av april og hadde drevet Viral’o’Mania i bakgrunnen kontinuerlig, kombinert med å ha en vanlig fulltidsjobb, skjedde det tydeligvis en kjært velkommen og lenge etterlengtet endring i algoritmene til Facebook.

Jeg kunne ikke TRO hva som skjedde…

Plutselig begynte flere av sakene å «ta av» igjen, virkelig ta av – slik de bare hadde gjort i det fantastiske året 2014, etterfulgt av 15 og 16…! I mai tjente jeg penger som gress igjen, på den virale klikkmaskinen min! <3

Høydepunktet kom i oktober da de mangfoldige titalls tusen kronene gikk helt ut av proporsjoner i gangetabellen. Ikke hadde jeg en vanlig jobb lenger og ikke hadde jeg noen verdens behov for det heller. Dette var med å bidra til økt vekst nettopp fordi jeg hadde flere timer i døgnet til å dedikere 100% til Viralomania.

Det er mye mer jeg kunne delt rundt akkurat dette temaet, men siden dette bare er en kort oppsummering av året som gikk, hopper vi videre til neste mål fra fjorårets innlegg:

Jeg setter meg hårete inntektsmål: Jeg skal tjene minimum kr. 50.000 hver måned, men helst over 100.000 (dette må til, skal jeg bli millionær igjen, tross alt.)

Til tross for fantastiske tall kom jeg ikke helt i mål på denne. Det skal også sies at måten jeg tjente pengene på var heller ikke som jeg hadde tenkt. Det meste ble tjent grunnet økt eksponering av viral-innleggene mine, og ikke av å tilby tjenester og produkter.

Men, jeg sier bare som Bon Jovi:

Og for de av dere som er kristne kan vi late som de neste ordene i sangen også er med . Å late som er jo tross alt noe dere er gode på!

Med andre ord: Det har gått riktig vei. Jeg satte meg hårete mål, men du vet hva de sier: For å komme til månen må man sikte mot stjernene! Det er ikke akkurat som at jeg er lei meg og går rundt og griner over at million-målet ikke ble innfridd.

Jeg kom mye lenger enn jeg ville gjort uten et slikt mål. Og nå gjenstår bare litt under halve gjelden i forhold til samme tid i fjor. Det «umulige» har på mange måter skjedd og det er jeg vanvittig glad og takknemlig for.

Og hva med 2021?

Velkommen skal du være og jeg tar deg imot med åpne armer. Jeg har allerede erklært følgende på Facebook:

Har hørt at ting blir hva man gjør det til. Jeg gjør dermed herved 2021 til mitt beste år noensinne. ✨
Godt nyttår til alle jeg kjenner. 🥳🎉

Haha. FaceApp, altså. Mye moro – og en bedre entré, både i filmhistorien og inn i et nytt år, skal man vel lete lenge etter.

Og helt til sist: I år har jeg klarere og mer gjennomtenkte mål enn jeg hadde i fjor. I år skjer det ting. Jeg er i gang med et kurs som kommer i løpet av januar. Mer om dette etter hvert.

Now… Bring me that horizon…!

3 kommentarer til «Tilbakeblikk på 2020 – ble jeg millionær?»

 1. Godt jobber gjennom et tøft år! Måtte gjelden forvitre helt i 2021 og nye høyder og mål nåes! Ser fram til å se hva du kommer med i 2021!

  Selv er jeg jo en av dine bloggmedgründere som mer eller mindre måtte kaste inn hånkleet dette året pga helse. Nå er ENK lagt ned etter over 10 år med blogging (hvor det hele startet inspirert fra Glabladet, til og med selve ENK ble opprettet etter å ha lest en guide fra deg). Men hvem vet, hvis helsen blir bedre og med litt inspirasjon herfra, kanskje det blir et comeback på meg også i framtiden.

  Stå på i det nye året og takk for inspirasjonen gjennom årene!

  1. Tusen takk, Henrik. Som alltid er det utrolig hyggelig å lese kommentarene fra deg og det varmer jo litt ekstra at jeg ikke «bare» inspirerte deg via Glabladet og dens artikler, men også at guiden min om oppstart av enkeltmannsforetak var nettopp den du brukte også. Det vitner om at jeg gjorde en relativt grei jobb for å «dekke alt» av hva man kan trenge å vite som nybegynner – og jeg skrev jo alle de «how to»-innleggene nettopp med tanke på hva jeg skulle ønske jeg selv kunne lest da jeg bare noen måneder og år tidligere selv var i den oppstartsfasen og alt var nytt (og kanskje litt overveldende).

   Mitt største håp for deg er at helsen din tar en hyggelig og solid vending til det bedre, slik at det i hvert fall ikke er den det står på mtp å drive med business for seg selv, eller en «side-hustle». Unner deg god helse og masse suksess! Blir kjekt å se deg tilbake! Men ta den tiden du trenger. ❤

   1. Takk for det Sindre 🙂

    Og ja, du hadde masse nyttige artikler og guider jeg brukte flittig og som gjorde oppstarten mye enklere og mer effektiv enn om jeg skulle måtte finne ut av alt på egen hånd. Usikkert om jeg i det hele tatt hadde startet om jeg ikke hadde lest disse først, som gjorde det hele mer overkommelig. For å nevne noen: Hvordan opprette ENK, hvordan opprette domene/host og installere WordPress, Aweber nyhetsbrevliste, hvordan føre næringsoppgave, FB like button i sin tid, OIO Publisher annonsenettverk, MVA oppgave.. osv osv osv.

    Det er det som er så genialt med blogg, og kunne få innblikk i noen som ligger en hel del steg foran en selv og lære av dem. Selv brukte jeg jo dette til å lage en blogg om hvordan starte med aksjer, hvor jeg lå et par steg foran andre nybegynnere og viste dem hva jeg har lært som jo ble en suksess.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *